Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов
Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов / БГНЕС, архив
ВМРО ще представи позицията си за исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов на коалиционен съвет, насрочен за вторник следобед. Така коментира пред журналистите в пресклуба на БТА във Велико Търново народният представител от ВМРО Милен Михов исканата от различни организации оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Валери Симеонов ще подаде оставката си, но постави условия

Той подчерта, че разговорът между коалиционните партньори през медиите вреди на единството на коалицията. "Ние имаме какво да кажем, искаме да чуем много неща, но това ще стане там, където се решават нещата между легитимните ръководства на трите партии", отбеляза Михов и допълни, че това е причината да не изрази пред медиите и личното си мнение по въпроса.

Майки от „Системата ни убива“ излизат на протест, искат оставката на Валери Симеонов

"Решението и становището на ВМРО ще бъдат търпеливо подготвени и категорично заявени", каза той. На журналистически въпрос за възможните варианти за развитие на ситуацията, той отговори, че в тази динамична среда вариантите излизат от политиката и здравия разум. "Свидетели сме на неочаквани решения и позиции, които не могат да бъдат прогнозирани", каза народният представител.

Валери Симеонов: Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира

"Всяка промяна в кабинета заплашва стабилността", каза още Михов.