/ БГНЕС, архив
Предложението на ВМРО да се дадат два дни повече платена отпуска на служители, които са непушачи, е бонус за работниците, а не отнема права на непушачите. Това каза пред „Фокус“ депутатът от ВМРО Александър Сиди. По думите му досега вредният навик е бил ограничаван от държавата чрез рестрикции, а сега се предлага да се прави обратното. Сиди обясни, че пушачите използват около 40 минути от работния ден за вредния си навик.

Бонус за непушачи: Два дни отпуск за служителите, които не пушат

„Бях изненадан от това, което видях като дебат, защото хората приеха предложението ни като битка между пушачи и непушачи и кой работи повече. Въпросът е, че когато говорим за нерегламентираните почивки, говорим за работодатели, които не са организирали работния процес. Идеята е, че на много места хората излизат за 5-минутна почивка, а техните колеги непушачи трябва да свършат работата и на пушачите“, обясни народният представител от ВМРО.

Андрей Слабаков: Непушачите да се пенсионират преди да станат на 40 години (ВИДЕО)

Александър Сиди каза още, че и сега има бонуси, които някои работодатели правят за своите служители непушачи, като допълнителни възнаграждения дори. Народният представител обясни, че бонусът, който ВМРО предлага, може да се въведе, ако съответния работодател има начин да определи кои служители са пушачи и кои - непушачи.
Агенция "Фокус"