Визитата на Ердоган била престъпление срещу България
Визитата на Ердоган била престъпление срещу България / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Близо 200 пенсионери и привърженици на партия "Атака" от цялата страна протестираха срещу визитата на турския премиер Реджеп Ердоган у нас пред храм-паметник "Свети Александър Невски" в столицата.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров определи тази визита като престъпление срещу България и нарушаване на националните ни интереси.

Намерението на Ердоган да посети Кърджали и Търговище може да причини етническо напрежение, категоричен беше лидерът на „Атака” Волен Сидеров: „Това са райони, които утре от турска страна ще ги подкокоросат да кажат „Искаме автономност”, така както направиха в Косово”.

Премиерът Сергей Станишев се срамува да обяви посещението, защото турският премиер има териториални претенции към България, каза Волен Сидеров и настоя Турция да върне 10-те милиарда долара дълг на България.

Волен Сидеров беше категоричен, че сблъсъкът между полицаи и симпатизанти на "Атака" пред централата на партията се е дължал на полицейщината в България: „Да, имаше насилие от страна на полицията. Удари, блъскане спрямо народни представители и наши активисти без абсолютно никакво основание. Защото ние имаме разрешение за митинг”.

Плътна верига полицаи и жандармеристи охраняваха митинга от страната на Народното събрание.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА ЕРДОГАН И ПРОТЕСТА НА АТАКА ВИЖТЕ ТУК