/ БТА
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел награди служителите от българското посолство в Египет за усилията им при евакуацията на българските граждани от ивицата Газа.

Това се случи по време на срещата на вицепремиера с българската общност в посолството на страната ни в Кайро. На нея присъстваха посланикът на страната ни в Египет Деян Катрачев и министрите Тодор Тагарев, Георги Гвоздейков, Богдан Богданов, Милена Стойчева и Румен Радев, които са част от българската делегация. 
По информация на посолството в Египет живеят около 150-200 български граждани.

България и на Египет ще си сътрудничат в областта на икономиката, търговията и инвестициите (ВИДЕО)

Габриел проведе срещи с министър-председателя на Египет Мустафа Мадбули и външният министър Самех Шукри. В новата административна столица на Египет, която е на 45 км от Кайро.

Проведе се и първото заседание на Съвместната комисия за сътрудничество между България и Египет. Бяха обсъдени теми от общ интерес на двете държави, задълбочаване на сътрудничеството, бяха подписани три споразумения - за взаимно освобождаване от изискванията за притежаване на визи за краткосрочно пребиваване за притежателите на дипломатически и служебни паспорти, за сътрудничество в областта на отбраната, за сътрудничество в областта на природния газ. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елена Николава/БТА