Вероятността за предсрочни избори е малка според президентски съветник
Вероятността за предсрочни избори е малка според президентски съветник / снимка: Sofia Photo Agency
Правителството не трябва да бъде заложник на партийните съотношения, на партийните различия и залози, а трябва да направи промени, които са свързани повече с масовите очаквания. Това каза в предаването „Денят” на Дарик радио съветникът на президента и политолог Антоний Тодоров. Що се отнася до възможността за предсрочни избори, той смята, че колкото повече наближава времето на редовните избори, толкова по-малка е вероятността за предсрочни.

Тодоров добави, че ремонтът на кабинета сам по себе си е козметичен, ако се сведе единствено и само до няколко смени на министри и някое дребно преструктуриране на администрацията на Министерски съвет. Ремонтът би бил кардинален, ако наистина видим както фигури, така и нови министерства, нови постове, допълни политологът. Очаквам един състав, който да покаже, че през следващата година правителството иска да бъде активно, ако не го направят, трите партии ще загубят много, коментира още Антоний Тодоров.

Този ремонт на кабинета ще реши ли кризата в държавността? Забравихме за скандала в МВР заради говорене за структурни и персонални промени.

Не мисля, че този скандал е забравен, защото една от най-важните фигури ще бъде фигурата на новия министър на вътрешните работи. МВР беше основен проблем и аз не бих казал, че цялата държавност е в криза, но има важна криза в държавността и то в МВР.