/ БГНЕС
Инцидентът е станал край Харманли, има информация за ранени
Тежка верижна катастрофа е станала на магистрала "Марица" в посока София на километър 66 в района на град Харманли, съобщи Областната дирекция на МВР - Хасково. Ранени са петима души, 3-ма са със средни телесни наранявания. Четирима от пострадалите са откарани в хасковската болница, съобщи БГНЕС.

Катастрофа на магистрала "Марица", движението е ограничено

Инцидентът е с участието на 2 камиона, 6 леки автомобила и 1 микробус. Участъкът в двете посоки е временно затворен за движение. Обходният маршрут е през Харманли.

БГНЕС

Става въпрос за две катастрофи - при първата, около 7.00 ч. сутринта, са се ударили два автомобила. Колите са били изтеглени в аварийната лента, а местопроизшествието е обозначено с конуси.

Час по-късно, около 8 часа, на метри от тях последва втора верижна катастрофа с останалите 7 превозни средства. По това време в района е имало гъста мъгла. Незабавно към мястото са насочени екипи на полицията, пожарната и на Спешна помощ.

Районният прокурор на Харманли Маргарит Попов съобщи, че причина за инцидента е несъобразената скорост и неспазването на дистанция.

Аварирал тир затруднява движението на Северната тангента
 

БГНЕС


В момента се извършват огледи и се разпитват свидетели. Предстои изготвянето на експертизи.

Образувано е досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице. Движението по магистралата е преустановено и в двете посоки.

На 3 април на същия участък от магистралата стана друга тежка верижна катастрофа с 20 ТИР-а, отново в условия на гъста мъгла. Загинаха двама шофьори.

БТА