Велизар Енчев: Който днес не подкрепя Русия, е с ИДИЛ
Велизар Енчев: Който днес не подкрепя Русия, е с ИДИЛ / снимка: БГНЕС, архив
Велизар Енчев: Който днес не подкрепя Русия, е с ИДИЛ
82962
Велизар Енчев: Който днес не подкрепя Русия, е с ИДИЛ
  • Велизар Енчев: Който днес не подкрепя Русия, е с ИДИЛ

Протестен митинг пред резиденцията на турския посланик в София. Протестът беше организиран от ПП „Движение за радикална промяна „Българска пролет", а причината - свалянето на руския военен самолет на границата със Сирия.

„Атака“ протестира пред турското посолство

Протестиращите бяха категорични, че действията на Турция са в нарушение на международното право: „Какво прави Турция с това действие. Тя наистина ли е против Ислямска държава и иска да спре тяхното нашествие. Това ми дава повод да мисля - наистина ли Турция иска да спре потока от бежанци към България. Това е протест на българите, които не са забравили, че са такива, срещу варварското поведение на Турция, която също не е забравила, че е варварска полудържава. Конкретният повод е свалянето на руския самолет, който с нищо не е нарушил международното право".

По думите на лидера на партия "Българска пролет" Велизар Енчев Турция е пряко отговорна за военно престъпление: „Ние сме тук, за да изразим своята солидарност с Руската федерация в нейната справедлива война срещу дивашкия ислямски тероризъм. Който днес не подкрепя Русия, е с ИДИЛ. Който днес не застава на справедливата кауза на Владимир Путин, който върши черната работа на англичани и американци, които не свършиха тази работа съзнателно, за да формират Ислямска държава и да дестабилизират Близкия изток. Който е против тази руска политика, той е с талибаните. Свеждаме глава пред паметта на руския пилот, който загина и смятаме, че Турция е пряко отговорна за това военно престъпление".