В закрито заседание задържаха бившия полицай наркотрафикант
В закрито заседание задържаха бившия полицай наркотрафикант / Пресцентър на МВР

Бившият полицай от СДВР Георги Мълчанков, хванат с 37 000 евро и половин килограм хероин край Гоце Делчев, вече е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". За задържането му пледира благоевградският прокурор Иван Димитров.

 

Съдебното заседание бе засекретено за журналистите по искане на адвоката на Мълчанков. Пред магистратите Мълчанков е поискал да бъде пуснат на свобода под парична гаранция.

 

Бившият полицай вече е обвиняем за съхранение и трафик на голямо количество хероин. Прокуратурата е разпоредила експертиза, която да установи дали откритите в колата на Мълчанков 37 000 евро са истински.

 

Мълчанков бе арестуван преди шест дни в района на Гоце Делчев при спецоперация на служители на Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност". Тогава той пътуваше със съпругата си и четиримесечното си бебе, които често е използвал за прикритие. Това допълнително усложни работата на спецполицаите – те трябваше да действат внимателно и по никакъв начин да не застрашат живота на семейството.