В Бургас приключи ремонтът на апартаментите, опожарени през февруари
В Бургас приключи ремонтът на апартаментите, опожарени през февруари / netinfo

Приключи ремонтът на опожарените апартаменти в жилищен блок в Бургас и днес кметът на града Йоан Костадинов и бизнесменът Ивайло Зартов ще открият ремонтираните жилища, съобщиха от общината.

В резултат на пожара от 2 февруари няколко семейства останаха без дом и покъщнина. Благотворителна кампания осигури ремонта на апартаментите, а част от разходите бяха поети от Зартов.

Веднага след пожара пострадалите семейства бяха приютени за сметка на общината в хотел. Сега те ще могат да се приберат в домовете си.

При пожара загинаха двама души, а 17 бяха обгазени. Инцидентът предизвика няколко специализирани проверки в жилищните блокове в града, след като бе установено, че основна причина за разпространението на огъня е станало струпването на отпадъци на междуетажните площадки. Това бе и една от причините за трудното евакуиране на хората от блока.

При проверките на пожарната се оказа, че в десетки блокове ситуацията е аналогична - не са спазени изискванията за аварийна и пожарна безопасност, откраднати са противопожарните етажни шлангове и кранове, а междустълбищните площадки са пълни с непотребни вещи.

Други новини от Бургас