Уволняват управителя на пловдивската Чистота, ако не събира боклука
Уволняват управителя на пловдивската Чистота, ако не събира боклука / netinfo

Ако "Чистота" продължи да не събира качествено боклука на града и контейнерите продължат да преливат, ще се разделим с управителя на фирмата Христо Костадинов, заяви журналисти кметът на Пловдив Славчо Атанасов.

Градоначалникът е направил внезапни проверки в следобедните часове на два от районите в Пловдив – Централен и Тракия, и е изпратил снимков материал до кметовете на двата района, които от своя страна са препратили фотосите на Христо Костадинов. Снимките доказват, че на улиците "Крумово", "Копривщица", "Петко Д. Петков", "Лъджене" и "Балкан" в район "Централен", а също и на бул. "Освобождение" и ул. "Гочо Грозев" в "Тракия", боклуците не са прибрани и са разхвърляни около кофите за смет.

Кметът заяви, че до няколко дни ще излезе със становище по сделките на общинската фирма "Чистота" за наем на машини и служители. В четвъртък ресорният зам.-кмет Георги Григоров разпореди незабавна проверка по случая, която ще се извършва от вътрешните одитори и ще обхване периода от 15 октомври, когато общината възложи на собствената си фирма хигиенизирането и зимната поддръжка на града, след като прекрати 15-годишния си договор с "ЕкоГлобал".

Славчо Атанасов заяви още, че ще издаде още в понеделник заповед районните кметове да започват деня си с обиколка на районите си, за да оглеждат нередностите в тях и те да се отстраняват в срок. Градоначалникът допълни, че ще разпореди да в целия град да се направи пълна пълна инвентаризация дупките в града и те да бъдат отстранени.

Други новини от Пловдив