Уволниха бившата шефка на хасковския инспекторат за 5-и път
Уволниха бившата шефка на хасковския инспекторат за 5-и път / Sofia Photo Agency, архив

Възстановената за четвърти път на поста началник на Регионалния инспекторат по образованието в Хасково Мариела Златева отново бе отстранена от длъжността със заповед на просветното министерство. Три заповеди - за назначаване на поста, за трудово възнаграждение и за отстраняване от длъжност, са й били връчени днес преди обед в инспектората.

„Уволняват ме с мотив, че не съм държавен служител. Това е нелепо, защото върховен съд ме връща на поста именно като такъв", каза Златева пред Дарик. Тя заяви, че заповедите й били връчени от настоящия началник Иван Панайотов и заместника му Иван Ванчев.

„Странно е, че точно те вършат това, след като единият ми е подчинен, а другият не трябва да е там въобще", каза още Златева. Тя заяви, че започва нова съдебна битка срещу заповедта за отстраняването си.

Тази сутрин за кратко Инспекторатът по образование в Хасково имаше двама началници в лицето на Панайотов и Златева. Двамата разговаряха насаме в шефския кабинет, отказвайки коментар по ситуацията. По-късно стана ясно, че по време на разговора Златева е получила трите заповеди.

Иван Панайотов не отговаряше на мобилния си телефон.

Други новини от Хасково