/ netinfo
Учителят по английски език Антон Велков, който бе ударен с дървен кол в Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово, твърди, че не е обиждал и не е предизвикал ученика нападател. Той сподели пред bTV, че е повече от унизен. Преподавателят още не е решил дали ще напусне училище и ще мисли, докато е в болнични. Но споделя, че би останал заради децата.
 
Поредна агресия в училище: Ученици пребиха учител в гимназия

Ученик удари с дървен кол учителя във вторник и го прати с хематом в болница. Според директора трима ученици отваряли вратите на кабинетите в училището и не спазвали дисциплината. Учителка, която не могла да овладее ситуацията и да въдвори ред, поискала помощ от зам.-директорката на школото. Велков се притекъл на помощ на колегите си и едно от момчетата взело дървен кол и го ударило по главата. След като бил прегледан в болница, той бил изписан за домашно лечение.
 

Разкриха подробности за агресията в Садово, където ученик удари с кол учител

Междувременно тримата ученици бяха арестувани. На 17-годишния младеж, нападнал преподавателя, бяха повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, и нанасяне на лека телесна повреда и той остана в ареста за 72 часа, а другите две момчета бяха освободени.

Обвинение за ученика, ударил с кол учителя си

Директорът на училището в Садово каза, че досега нито един от тримата младежи не е проявявал агресия. Момчетата, които са от ромски произход, били натрупали неизвинени отсъствия.
 
Бабата на задържания за побоя на преподавател: Виновен е учителят, той се заяжда

Близките на момчето, което бе привлечено като обвиняем по случая, казват, че учителят сe заяждал с децата.