Добро е състоянието на учителя, пребит от ученици в Садово. Това съобщи пред NOVA директорът на училището Димитър Йорданов.

Трима възпитаници на Професионалната гимназия по селско стопанство нападнаха учителя по английски език вчера преди обяд и бяха арестувани. Младежите го ударили с дървен кол и юмруци по главата. Преподавателят е откаран в болница с хематом и след това освободен, каза Йорданов. Учителят не е казал, че няма да се върне на работа.
 
Поредна агресия в училище: Ученици пребиха учител в гимназия

Тримата ученици отваряли врати на кабинети в училището и нарушавали дисциплината, стана ясно от думите на директора. Учителка, която не можела да се справи с младежите и да въведе ред, била принудена да търси съдействие от заместник-директорката. Учителят по английски език Антон Велков помогнал на колежката си и нещата "се смирили", разказа директорът.

Учениците нарушители на реда тръгнали да дадат обяснения на зам.-директорката. В това време един от тях се отделил от групата, взел дървен кол, насочил се към Велков и го ударил по главата. Според информацията на директора, въпреки че трима са задържани, всъщност само един от тях е ударил учителя. Тримата ученици не са имали досега прояви на агресия, имат наказание за това, че са натрупали над пет неизвинени отсъствия. Учениците са от ромски произход.
 
Решават за учениците, пребили учител в Садово

Ще направим всичко необходимо да се изяснят обстоятелствата около инцидента и ученикът да понесе заслужено наказание, категоричен е Йорданов.
 
Педагогически съвет, който да реши за санкциите на учениците, ще бъде свикан след като след като приключат следствените действия.

Започнало е бързо производство, което ще приключи в рамките на седем дни, срещу учениците, нападнали и били учител в Садово. Един от тях е непълнолетен –  на 17 години, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
nova.bg