/ ThinkStock/Getty Images
Ученици пребиха учител в професионалната гимназия по Селско стопанство в Садово. Преподавателят е в болница, а побойниците са задържани за 24 часа, съобщава bTV.

Ученик блъсна учителка, задържаха го
 
Инцидентът е станал днес по обед – малко преди 12 часа, преди да приключат часовете, на първия етаж на гимназията. Трима възпитаници на гимназията нападнали учителя по английски език. Единият го е удрял с дървен кол, а другите двама са му нанасяли удари с юмруци по главата.

Отново агресия в училище: Ученик нападна с юмруци учителка
 
Побоят е предшестван от друга проява на агресия – 17-годишен ученик от гимназията заедно с двама приятели от същото училище опитват да нахлуят в кабинет, където учителка провежда занятия. Тя помолила за съдействие учителя по английски език Антон Велков, който се притекъл на помощ. Изгоненият 17-годишен Атанас Георгиев и приятелите му решават да се саморазправят с Велков и нахлуват в стаята на учителя по английски.

Проект против агресията ще бори насилието сред младежите в училищата
 
Утре педагогическият съвет се събира в училището, за да реши дали да изключи учениците от гимназията. Предстои и прокуратурата да повдигне обвинение на побойниците.
bTV