/ Dariknews.bg
Ученик блъсна учителка
93971
Ученик блъсна учителка
  • Ученик блъсна учителка
Ученик блъсна учителка в Столичната гимназия по туризъм. Пострадалата е преподавателката по философия Богомилка Николова.   16-годишният ученик е отведен в полицията, където е разпитан.

Ученик нападна с юмруци учителка

Инцидентът се случил на 20 юни по обяд. По непотвърдена информация ученикът е бил застрашен да остане на поправителни изпити по два предмета, заради което в училището е била извикана майка му. Когато тя научила за евентуалните двойки, той казал, че всички го мразят и затова искат да му напишат слабите оценки.

 След това тийнейджърът хукнал да бяга, отишъл в учителската стая, където блъснал преподавателката по философия Богомилка Николова.

 Психолог: Децата на България днес - умни, но объркани и без подкрепа

Директорката на гимназията Антоанета Джонева описа агресивния възпитаник на школото като ученик от "средно ниво - не е слаб, но не е и отличник".

По думите на директорката не е имало до момента сигнали за проблемно поведение от негова страна.

В учителската стая, където е извършено нападението, няма видеокамери, обясни още директорката. Тя отказа да коментира дали ученикът е изпаднал в нервна криза, каквато е неофициалната информация.

Бой между съученици заради момиче

"Не съм специалист психолог, за да мога да преценя. В правомощията ни е класният ръководител да пусне доклад за санкция, да разгледаме поведението му, да назначим психолог, ако момчето има нужда", каза директорката.

Не е ясно и каква ще е санкцията за младежа. Тя ще бъде определена от Педагогическия съвет.

16-годишният ученик е разпитан в полицията в присъствието на родител и инспектор от Детска педагогическа стая.

Пострадалата учителка е откарана в „Пирогов“. Прегледът установил, че кракът й е натъртен, след което жената е освободена.