/ Dariknews.bg, архив
Възпитател ще работи със 17-годишните Атанас Георгиев и Емил Янев и техните семейства до произнасяне на съда. Това реши на свое заседание местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Садово. Членовете й се събраха днес след побоя над преподавателя по английски в селскостопанската гимназия Антон Велков.
 
"Третият ученик - Васко Георгиев, е на 18 г. и затова за него нямаме правомощия да определим същата мярка", коментира пред "24 часа" секретарят на комисията Ели Стоянова.
 
Разкриха подробности за агресията в Садово, където ученик удари с кол учител

Тя уточни, че възпитателят вече е провел разговори с Емил и родителите му. Беседите с Атанас Георгиев, който е ударил Велков с дървен кол по главата, ще започнат след излизането му от ареста.
 
Очаква се в началото на следващата седмица в гимназията да се състои учителски съвет, на който ще се реши какви наказания да бъдат наложени на трите момчета. Учители вече са посетили семействата им в ромската махала на Чешнигирово и са ги поканили да присъстват.

Бабата на задържания за побоя на преподавател: Виновен е учителят, той се заяжда

Удареният с кол по главата преподавател по английски език в Професионалната селскостопанска гимназия в Садово Антон Велков ще бъде в болнични общо 14 дни стана ясно по-рано днес. Пред "Монитор" учителят допълни, че все още се чувства зле след нападението.
 
Той категорично отрича да е провокирал с думи и действия нападателя си Атанас Георгиев на 18 г.