Шофьорът на станалия трагично известен автобус, в който загинаха 17 души, не гледал пътя в момента на катастрофата. Това каза пред NOVA един от шофьорите на ударените от автобуса коли на 25 август.
 
Димитринка, Йордан и Николай карали кола зад кола в посока Своге, когато в насрещното видели автобус. Миг по-късно той поднесъл, ударил първо колата на Йордан и Димитринка, в която бил и синът им. След това странично бил ударен и автомобилът на Николай.

Шофьорът на катастрофиралия автобус вече е изписан от болница и е в ареста
 
„Това, което видях долу, беше някакъв ад, какъвто на никого не пожелавам да вижда. Имаше тела, разхвърляни навсякъде”, споделя Йордан. Той си спомня още, че шофьорът на автобуса не гледал пътя напред. Главата му била обърната към човека до него. „Нацели ме в задната дясна врата, докато синът ми спеше на задната седалка. Ако аз бях избегнал удара, момчето зад мен нямаше да е живо”, казва Йордан.
 
Автобусът летеше срещу нас. Ужасът беше голям. Мъчно ми е за загиналите. В един момент ги виждаш живи, а в следващия ги няма. Благодаря на Бога, че сме тук и сме живи”, допълва съпругата му.

ВСИЧКО ЗА КАТАСТРОФАТА ЧЕТЕТЕ ТУК 
 
Николай, шофьорът на другата ударена от автобуса кола, е категоричен, че живее втори живот. По думите му в момента на инцидента на пътя не е имало локви. „Валеше, но слабо”, спомня си той.
 
Тримата преки свидетели - Димитринка, Йордан и Николай, са разпитани пред следствието.
 
Шофьорът на автобуса Григор Григовор беше изписан от болница „Царица Йоанна - ИСУЛ“ и след това откаран в ареста на Националната следствена служба. Утре се очаква той да бъде изправен пред Софийския окръжен съд по искането на прокуратурата да бъде задържан за постоянно под стража. Григоров е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души и нанасяне на телесни повреди на други 21. Според прокуратурата, една от причините за тежкия инцидент край Своге е, че той шофирал с 13 км/ч повече от разрешената за участъка скорост.
nova.bg