Лидерът на партията "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира заплахата срещу Ива Митева, която е издигната от партията му.

"Заплахите за убийство са нещо нормално в България. Знам, че звучи абсурдно, но е факт", написа Трифонов във Фейсбук. "Аз лично съм получавал десетки. Но заплахата за убийство към председателя на Народното събрание Ива Митева е нещо по-различно", отичта още лидерът на партията. 

Според него такава заплаха издава "слабост и безсилие на една система, която трябва да си отиде и ще си отиде". Това написа още Трифонов и допълни: "Дали заплахата случайно беше получена, след като Ива Митева обяви, че Законът за НСО е приет? Закон, който отнема колите, охраната и привилегиите на министри, депутати, прокурори, бивши премиери, както и на техните семейства? Не мисля, че е случайно".

"Някои хора искат да си ползват услугите на НСО и НСО да продължат да бъдат преторианци на всяка цена. Но това нещо ще свърши", категоричен е Трифонов.

Трифонов коментира още, че: "Депутатите на “Има такъв народ” вчера бяха на работа и гласуваха промените в Закона за НСО, бяха и на работа днес, за да стартират закриването на специализираните прокуратура и съд".

Слави Трифонов завърши своя пост така: "На суверена за пореден път му предстоят избори и той ще трябва да реши. И това, което реши, в него ще трябва да живеем всички". 



Припомняме, че парламентарната комисия за контрол над службите прие на първо четене и двата проекта за промени в Закона за НСО. В проекта на ИТН се предвижда специализиран транспорт да нямат членовете на Конституционния съд, председателите на ВАС, ВКС и главният прокурор, но да им бъде осигурена охрана, ако са застрашени.