В Министерството на праводъсието е постъпил сигнал за заплаха за убийство към председателя на Народното събрание -  Ива Митева.

Това съобщиха председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов и зам.-председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов.

Това е станало, след като тя е обявила, че проектозаконът за НСО е приет на първо четене.


Малко по-късно от правосъдното министерство изпратиха информация до медиите, в която се посочва, че заплахата за живота на Митева е получена на 02.09.2021 г. в 21:04 часа по имейл. От там са категорични, че са сезирали компетентните органи за случая.


Тошко Йорданов допусна, че заплахата за убийство е свързана с промените в закона за НСО. "Единствените в тази зала, които не искат това да се случи, са ГЕРБ и ДПС. Това е, по мои съмнения, нещо от тях, някаква глупава форма на колко НСО трябва да варди безбройна група хора", каза той. Сигналът е жалък, но за разлика от г-н Бойко Борисов, Ива Митева не е страхлива, каза Йорданов.

"Разбрахме, че в 11.40 часа, ако не се лъжа, е постъпил сигнал за заплаха за убийство към г-жа Ива Митева.  Интересно е съвпадението, че в момента, в който тя обяви от трибуната, че законът за НСО минава на първо четене, веднага някой се е активирал, за да изпрати имейл със заплаха за убийство към г-жа Митева, което е изключително гнусна политическа демонстрация", коментира още Тошко Йорданов.

Адвокат Николай Хаджигенов  каза, че имейлът е изпратен до Министерството на правосъдието, ГДБОП работи вече по темата и, според него, ще има резултат със сигурност.

"Анонимен пише, че има пистолет и ще я убие, но е така написано и така илюстрирано, че е смешно", коментира той.

"Сигналът е жалък. Това е опит за натиск. Опитват се да уплашат Ива, опитват се да уплашат всеки един от нас. И това е моментът, в който трябва да кажем отново, че нас не ни е страх и ние ще продължим", заяви Хаджигенов.
БГНЕС