Хаос в парламента, след като депутатите гласуваха на първо четене законопроектите за промени в закона за НСО на председателят на НС Ива Митева и Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!". Те предвиждат националната охрана да не пази главния прокурор Иван Гешев, но не се разбра дали законопроектите са приети или не.

С три хиляди автмобила разполагат висшите държавни чиновници у нас

В разгара на безпорядъка, започна поименна проверка на кворума в Народното събрание. Според таблата за гласуване законопроектът е минал, но гласувалите бяха само 100 души, а за да има кворум са нужни 121, обясни и Росица Кирова, която каза, че според нея законопроектите не са приети.

След спорове около парламентарната трибуна, започна и поименна проверка на народните представители, която установи 125 депутати в пленарната зала.
В крайна сметка законопроектът беше прегласуван.

Спор и взаимни обвинения в НС заради актуализацията на бюджета (ОБЗОР)


При прегласуване на законопроекта за промени в закона за НСО гласуваха само 102-ма депутати, а Росица Кирова обяви, че предложението не е прието, тъй като не са гласували 121 души и закри заседанието на парламента. Това предизвика ново напрежение сред депутатите.
БГНЕС