Росен Ангелов
Росен Ангелов / МВР
Росен Ангелов не е убиецът в Нови Искър. Това смята Марин Ташков, който е бивш съкилийник на Ангелов. Според него поне двама са убийците на семейството. Ташков отхвърли и версията, че Ангелов някога е бил във френския чуждестранен легион.

Къщата, в която вероятно се е самоубил Росен Ангелов (СНИМКИ)

Росен имал изявено его, егоист, смятал, че всичко се върти около него, но не бил агресивен, камо ли способен да убие, смята Марин Ташков.

"Имаше някакво спречкване с едно много младо момче, беше там за някаква катастрофа ли... и аз не знам за какво. Това момче нито беше побойник, нито нищо. И му вкара няколко шамара и Росен дори не можа да реагира. Значи това не е нито обучен човек, нито агресивен. Той е кибритлия, това е факт. Лесно пали, със сериозно произнесено его. Но не е такъв човек, който да реагира, да скочи, да се бие, да налита", разказа Ташков.

Хора от обкръжението на Росен Ангелов знаели, че го издирват, но не подали сигнал

Според него Росен не е убиецът, а поне двама души са разстреляли семейството в Нови Искър.

"Той за оръжие никога не е говорил. Той няма никакъв профил на трениран човек, на човек, който да може да борави добре с оръжие, да познава оръжието". Ташков не вярва Росен Ангелов да се е самоубил.

"Няма логика. Тези 8 години да се укриваш и след това вършиш глупост след глупост и накрая да се самоубиеш. Е за какво си бягал тия 8 години, за какво си се крил. Защо ще отидеш, ще закараш жената, ще я застреляш, ще я хвърлиш в кладенеца и ще оставиш джипа там. Всеки нормален човек ще гледа да се отдалечи от местопрестъплението. Джипът му е средство да се отдалечи много бързо и да има преднина. Няма логика. Той се връща там и сяда да си готви", допълни Ташков.

Шестте денонощия разследване на шесторното убийство в Нови Искър

Ташков е убеден, че Ангелов е „удобният” извършител на убийствата в Нови Искър.