Средна телесна повреда по хулигански подбуди - за това ще отговарят задържаните за побоя на младеж след скандал заради клаксон на Околовръстното шосе в София. В петък съдът ще решава дали да ги освободи под домашен арест до началото на делото.

Четирима мъже са задържани за побоя над шофьор в София

Нападателите са били охрана на Иво Борисов-Ториното - близък до Златомир Иванов-Баретата, но не са били наети на трудов договор. От полицията проверяват връзките на четиримата биячи със знакови фигури от подземния свят, съобщи Нова телевизия.

Един от нападателите, който се вижда ясно на клипа, е от Червен бряг. Той се казва Христо Христов, на 25 години, най-младият в групата нападатели.

През 2011 г. е бил награждаван за най-добър спортист от спортното училище в Плевен. Бил е и републикански шампион по бокс. Според профила му във Facebook е завършил Духовната семинария.

Цацаров свиква спешна среща с МВР заради обществения ред

Друг от задържаните - Георги Близнаков, пък е работил в спецназ - руския еквивалент на нашите барети. Мъжът е с множество отличия за службите си там, които пази в дома си. Преди години Близнаков се е занимавал с кикбокс и е участвал в състезания.

Другите двама нападатели - Мартин Марков - на 41 години, и Александър Гечев - на 39 години, също са запалени по спорта.

Арестуваните мъже са криминално проявени. За престъпленията, в които са обвинени, ги грози до 10 години затвор. Предстои съдът да реши дали четиримата задържани да останат в ареста.

Ако делото стигне до съда и той постанови осъдителни присъди, те могат да получат до 2 години затвор или пробация за хулиганство и до 5 години затвор за нанасяне на средна телесна повреда.

Охранителите пребиха 30-годишния Васко Наумов и съпругата му на Околовръстното шосе на София в сряда. Гардовете са с повдигнати обвинения за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда, съобщиха от прокуратурата.

Всеки от тях е криминално проявен. В досиетата им има регистрации и присъди за грабеж, измама, изнудване, побоища, кражба на кола, шофиране в пияно състояние, неплащане на издръжка, участие в организирана престъпна група. Всички са бивши и настоящи спортисти.