/ iStock/Getty Images
Бизнесменът Атанас Бобоков и бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, обвиняеми за аферата с вноса на боклук от Италия, ще бъдат доведени от ареста в сградата на Апелативния спецсъд, където се гледат мерките им за неотклонение.

Премиерът уволни Красимир Живков

Първоначално беше замислено мерките да се гледат чрез видеоконферентна връзка. В началото на днешното заседание обаче те пожелаха да присъстват в съдебната зала.

Съдът гледа мерките за неотклонение на бивш зам.-министър и на Атанас Бобоков

Магистратите уточниха, че предвид епидемичната обстановка у нас, всички заседания по мерки за неотклонение в спецсъда със задържани лица досега се провеждаха чрез видеоконферентна връзка. Изключение правеха случаите, в които лицата изрично са заявили, че желаят да присъстват в съдебната зала. До момента такива заявления по делото не бяха направени. Направиха се днес в началото на заседанието преди да се даде ход. Обвиняемите имат право да се запознаят с представените доказателства и да се консултират със защитниците си. Съдът уважи желанието им да присъстват в залата, поради което разпореди да присъстват в спецсъда.

Атанас Бобоков се оттегли от завода за акумулатори

Пред журналисти прокурор Генка Брезашка каза, че групата е действала от началото 2014 г. Бившият зам.-министър Красимир Живков по думите й е от самото начало в групата. Тя заяви, че е разпитван действащ зам.-министър и това е Николай Кънчев.
БГНЕС