/ iStock/Getty Images
Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа във вторник мерките за неотклонение на бившият вече зам.-министър на екологията Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас.

Атанас Бобоков се оттегли от завода за акумулатори

На предишното заседание на съда, когато бяха гледани мерките на общо шестимата обвиняеми за аферата с боклука, прокуратурата искаше за четирима от тях „постоянен арест“, а за останалите двама - „домашен арест“.

Спецсъдът остави в ареста зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас, като постанови за тях най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Същата мярка определи и за и още трима. За Васил Богданов съдът определи мярка “домашен арест”. Във вторник апелативният специсъд ще заседава след жалби на петимата.

Премиерът уволни Красимир Живков

10 души са обвиняеми по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци, а 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица. От прокуратурата съобщиха, че за другия от братята Бобокови мярката ще бъде парична гаранция от 1 млн. лева.

Красимир Живков беше освободен от поста зам.-министър на МОСВ.

Каракачанов: Кум съм на трите деца на Бобоков, това са работливи хора

Бизнесменът Атанас Бобоков обяви, че се оттегля от поста изпълнителен директор на компанията за акумулатори „Монбат”. Той обяви решението си в корпоративния сайт.

Стана ясно и че върховната административна прокуратура е възложила на министъра на културата проверка на предмети, стопанисвани от Фондация „Братя Бобокови".
БГНЕС