Съдът остави в ареста студентите-изнудвачи
Съдът остави в ареста студентите-изнудвачи / netinfo

Пазарджишкият окръжен съд остави в ареста двамата студенти изнудвачи, които се опитаха да измамят с фалшива отрова за 200 хиляди лева семейство от Пазарджик. Мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена от Районния съд, бе обжалвана от двамата извършители с искането да им бъде наложена по-лека, но Окръжният съд не уважи иска.

В съдебната зала Ангел Добрев направи пълни самопризнания, докато неговият съучастник не се призна за виновен. Според адвоката на Веселин Грозев клиентът му е получил определена сума пари, за да инжектира с фалшива ваксина 21-а годишната Кристина Бързакова. Защитата на Грозев бе категорична, че момчето е представило документ на Ангел Добрев за направената ваксина и е очаквал да получи от него обещаната за тази манипулация сума.

Според адвокатите на Добрев, случилото се е "детинщина". Те подкрепиха думите си с това, че четейки в интернет, двамата се опитали да разиграят подобна ситуация и в Пазарджик. Според магистратите престъплението е изключително тежко и има опасност Ангел Добрев и Веселин Грозев да се укрият. Решението на Пазарджишкия окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.