/ БГНЕС
Софийският районен съд (СРС) ще гледа мярката на двамата мъже, обвинени за откраднатите картини на Майстора.
 
Според обвинението В.Христов и А.Антонов отнели чужди движими вещи - 15 картини, 1 сабя с ножница, цигулка в калъф и пишеща машина.
 
Четирима с обвинения заради кражбата на картини на Майстора

На 7 януари стана ясно, че четирима са с повдигнати от Софийска районна прокуратура обвинения по досъдебното производство за взломна кражба на картини на Владимир Димитров-Майстора, Димитър Киров-Ди Киро, Вили Николов и други български художници от къща в София. След докладване на делото в Софийска районна прокуратура наблюдаващият прокурор повдигна обвинения на четиримата.
 

БГНЕС


Спрямо двама от тях - А.Йовчев и Б.Найденов, беше взета още тогава мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5000 лева.

Откриха всички откраднати картини на Майстора и Димитър Киров

Сигналът за кражбата на 13 картини на български художници и други старинни вещи бе подаден в полицията на 3 януари. В антикварна къща в столицата бяха открити 10 от откраднатите платна. Малко по-късно бяха намерени и други две от картините, задържани бяха и двама извършители на престъплението, които от години се занимават с търговия с културно-исторически ценности.
 

БГНЕС


Според експертите за картините са били платени над 10 000 лв., предстояло е доплащане. На 7 януари двама души бяха арестувани за кражбата на картини на Майстора. Предният ден е задържан единият от тях, 45-годишен мъж, а на следващият се е предал 27-годишният му съучастник.