„Ще говоря без имена, тъй като вчера чух от един народен представител, че ако не му е споменато името, другите народни представители са незначителни. Затова няма да споменавам името на този колега народен представител, който вчера каза, че ще си даде имунитета. Днес, до 09:30 ч. в деловодството на НС няма внесено писмено искане за освобождаване от имунитета".

Борисов се отказва от имунитета си: Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване

Това заяви председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Председателят на НС не прочете такова и в началото на заседанието. Към този момент този колега народен представител продължава да се крие зад четирите стени на парламента. Днес виждаме, че има и Жандармерия отвън, вероятно това укрепва сигурността на тази сграда. Ако до края на деня този колега народен представител не си изпълни обещанието към вас, към парламентарната му група, към гражданите, че ще се откаже от имунитета си, ние утре ще предложим отново точка първа от дневния ред да бъде нашето решение за сваляне имунитета на този колега народен представител, на когото няма да му кажа името, защото не искам да бъда по – значим от него", каза още Свиленски.

Политически реакции след отказа на Бойко Борисов от депутатски имунитет (ОБЗОР)

„Този колега народен представител, който се притесняваше от предишния главен прокурор, вече няма основание, тъй като главният прокурор е друг. Очаквам той и народните представители от неговата парламентарна група, след като им е обяснил защо трябва да си даде имунитета, да гласуват за неговото сваляне", коментира още той.