/ Георги Димитров
"Този имунитет, от който Борисов се отказа вероятно се използва за политическа дъвка", заяви тя
"След като 16 години не може да бие ГЕРБ на избори и стигна до ситуация, в която е с 20 народни представители в парламента, днес си е отбелязала победа, а именно - отказа на Борисов от собствения му имунитет", това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред журналисти в сряда, по повод коментара на лидера на БСП Корнелия Нинова за имунитета на Борисов.

Борисов се отказва от имунитета си: Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване


"Госпожа Нинова, призовавайки за справедливи присъди в изявлението, което е направила вероятно забравя, че не тук е трибунала, от който определяха кой да бъде съден и с каква присъда, а други институции", допълни Атанасова.

Припомняме, че Нинова коментира имунитета на Борисов, от който той заяви, че сам ще се откаже. „Отчитаме съгласието му е като една малка крачна на победа на БСП и хората, които искат справедливост. За 12-годишното му крадливо управление. Но това е много малка крачка. Голямата и истинската крачка и победа ще бъде, когато има справедлив процес и се стигне до осъдителна присъда. Сега той си дава имунитета под натиск. Втора точка беше задължителното гласуване в зала на имунитета. И вероятно е знаел, че ще падне и затова бърза пред вятъра”, подчерта тя.

БСП иска остаката на Тагарев: Вреден е за България

"Много ми се струва странно тя да говори в един глас с бивши магистрати, които започват политически проекти и се чудя дали няма някаква логическа или причинно-следствена връзка между най-различни събития, включително и събитието, водейки разговори с ГЕРБ-СДС за правителство в първия мандат и нейната рязка промяна на мнение", заяви Атанасова.

"Бих съветвала и нея и всички останали колеги да не замесват съдебната, независима власт в калните си политически игри", изтъкна тя.

"Този имунитет, от който Борисов се отказа вероятно се използва за политическа дъвка", подчерта Атанасова.

По думите й Борисов никога не е бил с имунитет през всичките години, когато е бил министър-председател. "Последните две години, когато еманацията на чегъртане, незаконни арести и всичко друго, което се правеше срещу ГЕРБ-СДС и лично срещу него беше искане за сваляне на този имунитет", допълни тя.