Станишев ще говори пред депутатите за борбата с корупцията
Станишев ще говори пред депутатите за борбата с корупцията / снимка: Sofia Photo Agency

За политиката на правителството за борба с корупцията по високите етажи на властта ще говори министър-председателят Сергей Станишев по време на парламентарния контрол в отговор на питане на депутата от ДСБ Атанас Атанасов.

Тъмносиният лидер Иван Костов има питане към премиера за българската политика по отношение на Руската федерация. Преди това се очаква парламентът да гласува окончателно промените в Закона за лова и опазване на дивеча.

На извънредно зеседание вчера земеделската комисия все пак даде привилегии на досегашните наематели на държавни ловни стопанства. Ако Държавната агенция по горите и инвеститорите не постигнат взаимно съгласие за продължаване на договора си, наемателите ще трябва да отидат на конкурс, но доказаните им инвестиции до 31 декември 2007 г. ще се зачетат като бонус в надпреварата.

Предложението е на председателя на комисията Васил Калинов. Той аргументира решението с опасността да бъдат заведени съдебни искове за големи суми, защото така щял да се ощети държавния бюджет.