Специализираният наказателен съд отложи за 31 януари 2022 г. разпоредително заседание по делото за водната криза в община Перник през 2019 г. срещу бившия министър на околната среда Нено Димов и временно изпълняващия длъжността кмет на Перник по онова време Севделина Ковачева.

На днешното заседание по делото стана известно, че адвокатката на Ковачева е подала молба делото да бъде отложено, тъй като е заболяла от коронавирус. В тази връзка подсъдимата също поиска делото да бъде отложено, защото настоява да бъде представлявана от своя защитник. Прокуратурата и адвокатите на Димов отбелязаха, че това обстоятелство се явява пречка за даване ход на делото и съдът го отложи за следващата година.

Спецпрокуратурата внесе в съда обвинителния акт по делото в края на юли месец 2021 г. От държавното обвинение съобщиха тогава, че по случая са били разпитани 156 свидетели и е изготвена деветорна техническа експертиза. Събрани са били над 4000 страници доказателства.

Заради водната криза с язовир "Студена" на ръководителя на ВиК-Перник също беше повдигнато обвинение, но материалите по него бяха отделени и изпратени по компетентност на Окръжна прокуратура Перник.

През месец април 2020 г. Нено Димов излезе от ареста, той беше задържан на 9 януари същата година.
БТА