Спасиха тийнейджъри от стихията
Спасиха тийнейджъри от стихията / netinfo

Две момичета и две момчета бяха спасени от удавяне край Обзор заради проливните дъждове през изминалата нощ. Общо 5 селища са бедствали през нощта, по Южното Черноморие има залети пътища, няколко автомобила плуват в морето, жертви и пострадали от стихията няма.

Двете двойки тийнейджъри са посрещали празника Джулай морнинг на палатки в местността Иракли край Обзор. В началото на пороя е нямало мобилна връзка с тях, но след установяване на такава, екип на Гражданска защита ги е открил и превел до изкуствено създаден от пороищата остров.

През нощта са бедствали Обзор, Иракли, Приморско, Поморие и Созопол, съобщи за Дарик директорът на ОДП Бургас Павлин Димитров.

Отново в района на Иракли, 100 души са изолирани, но живи и здрави, снабдяват се постоянно с вода, храна и нужните неща, вече е започнало тяхното изтегляне, каза още комисар Димитров. Още 28 души, които са летували на открито, са евакуирани и настанени в хотели и частни квартири на територията на Обзор.

Пътят до село Емона е залят, там 4 автомобила плуват в морето, шофьорите им са ги изоставили, те в момента са в безопасност. В селища в Бургаско и в отделни квартали на града електрозахранването в момента е спряно.

Други новини от Бургас