/ БГНЕС, архив
Днес снеговалежите ще спират, най-късно в крайните североизточни райони, а от югозапад и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Остава студено, с максимални температури между минус 7 и минус 2 градуса, малко по-високи в крайните югозападни и югоизточни райони, за София – около минус 3 градуса.
 
Каква е пътната обстановка в страната

Жълт код за ниски температури е обявен за 9 области на страната и София град, показва справка в сайта на НИМХ-БАН.
 
Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Плевенска, Великотърновска, Габровска, Русенска, София област и София град. В тези райони температурите ще останат под нулата.

28 февруари
НИМХ-БАН

ГАЛЕРИЯ: Зимата се завърна

Жълт код за снеговалежи и ниски температури е обявен за 6 области на страната. Предупреждението е в сила за областите Силистренска, Добричка, Разградска, Търговищка, Шуменска и Варненска. В тези райони освен че температурите ще останат под нулата, ще вали сняг. Очакваните количества сняг са 10-20 л./кв.м. Ще се образува и нова снежна покривка – 10-20 см.

Сняг
Дарик Добрич

Жълт код за снеговалежи е обявен за шест области на страната. Предупреждението е в сила за областите Сливенска, Ямболска, Бургаска, Хасковска, Кърджалийска и Смолянска.  В областите Сливенска и Бургаска ще вали сняг, като в Сливенско се очакват 10-20 л./кв.м и образува и нова снежна покривка – 5-15см, а в Бургаско количества 10-20 л./кв.м и нова снежна покривка – 10-20 см. В останалите области не се очаква да вали през деня.

Следете тук актуалната информация за зимната обстановка в страната

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg