/ ThinkStock/Getty Images
От 14 души, настанени в столични болници след тежката катастрофа край Своге тази събота, четири жени остават с опасност за живота. Три от тежко пострадалите жени са в „Пирогов”, а за четвъртата се борят лекарите от болница „Св. Анна”.

Шофьорът на катастрофиралия автобус вече е изписан от болница и е в ареста
 
От шестима души, настанени в „Пирогов”, трима все още са с опасност за живота, съобщи директорът на болницата проф. Асен Балтов. Добрата новина тук е, че състоянието на най-тежко пострадалите е стабилизирано и влошаване не е наблюдавано при нито един от тях.
 
„Състоянието на трите жени, които са на апаратна вентилация, няма промяна, задържа се. Стабилни са, но не може да се каже, че са извън опасност за живота. Другите три жени, които са в по-добро състояние, предстоят им оперативни интервенции днес и утре и може би в петък ще имаме повече информация какво точно е направено. Колегите прецениха, че е по-добре първо да минат операциите и след това да се прецени дали другата седмица да бъдат изведени, защото следоперативно трябва да има едно добро обезболяване, особено след такава тежка травма. Хубаво е да бъдат наблюдавани. Трите жени, които са на апаратна вентилация, засега са в стабилно състояние и не се влошават, което е добре. Защото ако започне да се влошава динамиката, сърдечната дейност, се предприемат допълнителни мерки. Но за момента са в същото състояние, което е добре“, обясни проф. Балтов.

Има вече организирана кръводарителска кампания в Бургас, днес ще има в Първа градска болница от 10:00 до 12:00 ч., обясни още на "Пирогов".
 
„Макар и в момента да сме подсигурени с кръвни продукти, винаги има необходимост от допълнителни кръвни продукти не само за тези болни, но и за всички, които са в болницата“, посочи още проф. Асен Балтов.

Рали състезател провери фаталното място край Своге и коментира опасностите (ВИДЕО)
 
В болница „Св. Анна” с опасност за живота е 52-годишна жена, информираха Дарик от болницата.

Във вчерашния следобед ѝ бе извършена интервенция за смяна на става заради счупване на шийка на бедрена кост. Други двама в болницата остават в тежко състояние, а трима вече са стабилизирани, но лечението им ще продължи.

ВСИЧКО ЗА КАТАСТРОФАТА ЧЕТЕТЕ ТУК 
 
Без опасност за живота са и двамата пострадали, които се лекуват във Военномедицинската академия.