Кирил Ананиев разпореди пълна проверка на лечебното заведение
След разследване на NOVA и журналиста Васил Иванов, директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в град Пазарджик д-р Васил Вълчев е освободен по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Скоро след официалното съобщение за освобождаването на директора на пазарджишката болница, скандалния случай коментира и премиера Бойко Борисов. "Веднага разпоредих на Ананиев да махат директора на болницата, не търпя такива неща. Вече са го освободили и да отива на съд", каза Борисов.

Фалшиво ли е ТЕЛК решението на директора на пазарджишката болница? (ВИДЕО)

Още през изминалата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата. До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист.

Повишиха очен лекар, уличен в източване на НЗОК, в национален консултант

Здравният министър е поискал от Национална експертна лекарска комисия (НЕЛК) да направи проверка на ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ-Пазарджик.

Шефът на НЗОК за лекаря в Пазарджик: Това не е единичен случай

По разпореждане на министъра на здравеопазването Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ от днес започна пълна проверка на лечебното заведение в град Пазарджик.