Народно събрание
Народно събрание / БГНЕС
Скандали в парламента заради ромската интеграция
97805
Скандали в парламента заради ромската интеграция
  • Скандали в парламента заради ромската интеграция
Парламентът не прие доклада за изпълнението на държавната стратегия за ромската интеграция през миналата година. Няколко гласа не достигнаха на мнозинството да приеме мониторинговия доклад, който в продължение на три часа породи скандали в пленарната зала. 

Народно събрание
БГНЕС

Петрова: Трябва да спрем парите на трайно безработните, тъй като те живеят на гърба на народа

"Те са много талантливи хора, там средата е такава, че не могат да излязат на повърхността. Такъв е животът, така е решила историята, не го ли разбирате",попита депутатът от ОП Станислав Станилов и допълни: "Вместо да ме наричате фашист, засрамете се и започнете да мислите реално. А не да летим във въздуха и да държим тук цивилизовани речи. Цивилизацията също има свои слаби места".

Народно събрание
БГНЕС

От БСП настояват да бъде поканен в парламента вицепремиерът Валери Симеонов, който отговаря за демографската политика, като посочиха, че това не е заяждане от типа "защо го няма". "Току-що виждаме представител на неговата партия - ОП, който с абсолютна убеденост твърдеше, че няма смисъл от интеграция на ромите. Тази партия твърди, че няма смисъл от интеграция на ромите, а вицепремиерът, който в момента отсъства, е председател на съвета за интеграция. Това е безумие от висш порядък", коментира Антон Кутев и допълни: "Да сложиш човек и партия, която твърди, че няма смисъл от интеграция на ромите, тя да управлява този процес у нас, това е глупост от висш порядък. Но можеш да сложиш човек или партия, която изповядва гранични на фашизма позиции, да отговоря за интеграцията на малцинствата, това е дебилизъм".

Народно събрание
БГНЕС

Доклад: Светът се сблъсква с последиците от пропитите с омраза политики

"Колеги, вие от три години ли сте на този свят? Социализмът не го ли преживяхте", попита Вежди Рашидов от ГЕРБ колегите си и коментира: "Като ми нямате доверие, аз бях в строителни войски. Там бяхме роми и турци и основно строяхме социализма в България. Всички панелни блокове, в които живеете, ние ги построихме. Имаше школи. Явно Живков вършеше повече работа от вас. Нека да бъдем всички равни пред законите и те ще се интегрират. Иначе ще гледаме още тридесет години филма "Майка Индия" и един ден да не дава Господ да съм жив да видя как циганите интегрират българите".