Сидеров иска циганите, изгаврили се с велики българи, да бъдат пратени в Бойчиновци
Сидеров иска циганите, изгаврили се с велики българи, да бъдат пратени в Бойчиновци / Sofia Photo Agency, архив

Учениците, които поругаха портретите на Симеон Велики, Васил Левски и княз Борис Първи, трябваше вече да са изпратени в поправителния дом в Бойчиновци и да бъдат осъдени по бързата процедура за хулиганство и насаждане на етническа и религиозна омраза.

Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров на пресконференция, цитиран от пресцентъра на партията.

Сидеров попита какви мерки са взети срещу младежите. Той настоява министърът на образованието да отстрани от длъжност директорката на училището, която обяснявала, че те не знаели какво правят, и по думите на Сидеров ги прикривала и оправдавала.

Очевидно е, че това кощунство се радва на закрила с обяснението, че поругателите са стресирани. Тогава да ги пратим на курорт, заяви Сидеров.

Според "Атака" тези младежи били продукт на антибългарската и антихристиянската политика на правителството. Такива неща продължават да се случват, защото у тези хора има чувство на безнаказаност, посочват националистите. Сидеров смята, че се закриля процесът на турцизация, прикрива се и циганската престъпност.

Лидерът на "Атака" заяви, че, ако няма радикални промени в държавата, като начело застанат патриоти, "България си отива".