Голямото дерби на 34-ия кръг на Първа лига противопостави отборите на Лудогорец и Левски. Те се изправиха един срещу друг на "Лудогорец Арена" в Разград, но мачът завърши без победител с резултат 1:1.
 
В 50-та минута Лудогорец получи правото да изпълни дузпа. След изпълнението на Козмин Моци резултатът беше открит. В 72-та обаче капитанът на Левски Живко Миланов след пряк свободен удар отново възстанови равенството.

БГНЕС

Този мач беше с огромен заряд и залог и за двата отбора. Домакините са на крачка от титлата, но колкото са близо, толкова са и далеч от нея, така че не трябваше да допускат грешки. Гостите пък се надяваха да се преборят с ЦСКА за второто място и да избегнат баража за Европа, така че също се бореха за победа.

БГНЕС

От ситуацията най-много се облагодетелства съставът на ЦСКА, който след победа над Берое се доближи само на точка от Лудогорец два кръга преди края на първенството. Левски пък запазва минимални шансове да изпревари вечния си съперник, като двата тима имат и среща помежду си след седмица.
gong.bg