/ iStock/Getty Images
Шофьор под карантина и без книжка катастрофара, загина 16-годишният му брат съобщиха от полицията в Търговище.

Моторист загина на пътя след неправилна маневра на шофьор

Тази нощ, около 02:10 часа на пътя София-Варна - до кръстовището за село Презвитер Козма, неправоспособен 18-годишен водач от село Беломорци, община Омуртаг, управлявайки собствения си лек автомобил Форд "Фокус“, при движение с несъобразена с пътните условия скорост след завой, е изгубил контрол над колата.

Млад шофьор без книжка се преобърна в канавка, пострада 17-годишен младеж

Автомобилът е излязъл вдясно извън пътното платно и се е блъснал в крайпътен скат.
Вследствие на инцидента на място е загинал пътуващ на задната седалка на автомобила 16-годишен младеж.

Шофьор загина на място край Карлово, ударил се в крайпътни дървета

Шофьорът е изпробван за евентуална употреба на алкохол и на наркотични вещества - тя е отрицателна, а тази за алкохол, е отчела 0,22 промила алкохол. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване.

Възрастен шофьор загина при челен сблъсък

При извършената проверка е станало ясно, че 18-годишният водач, е нарушил карантината си, която е от 22 април до 5 май и е напуснал дома си. По случая е образувано досъдебно производство.

Междувременно стана ясно, че Окръжната прокуратура в Търговище ще привлече към наказателна отговорност 18-годишният неправоспособен водач под карантина, причинил смъртта на брат си в тежко пътнотранспортно произшествие.

Младеж загина при тежка катастрофа край Плиска

18-годишният шофьор ще бъде привлечен като обвиняем за извършени две престъпления. Това ще се случи след изтичане на срока на задължителната му карантина.

Той ще отговаря за причиняване смъртта на 16-годишния си брат при управление на МПС без необходимата правоспособност и за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина след завръщането му от рискова страна по време на пандемията от коронавирус.