/ iStock/Getty Images
Мъж от Стамболийски загина на пътя при неправилна маневра на водач на лек автомобил, съобщиха ОД на МВР-Пловдив. Сигналът за инцидента е подаден в 18.33 на телефон 112.

66-годишен водач на лек автомобил и съпругата му са пътували по пътя от Стамболийски към Цалапица. Малко преди моста на река Марица в участък със забранена непрекъсната маркировка водачът предприел маневра ляв завой, за да слезе от главния път към коритото на реката.

Зад автомобила се движил 26-годишен моторист, който поради неспазване на дистанция, при неправилната маневра, се ударил в дясната задна част на автомобила. При сблъсъка, моторът излязъл от пътното платно и ударил преминаващ наблизо 30-годишен мъж от Стамболийски, който е починал на място.

Пострадал при инцидента е и водачът на мотора, който е транспортиран в болница с диагноза фрактура на крайниците. Възрастното семейство не е пострадало.
Причините за произшествието са неправилна маневра в забранен участък от пътното платно от водача на автомобила и неспазване на дистанция от моториста, движил се зад МПС.
Агенция "Фокус"