Шарланджиева твърди, че шефът на НСлС й оказвал натиск
Шарланджиева твърди, че шефът на НСлС й оказвал натиск / netinfo

Таня Шарланджиева – следователката, обвинена, че е изнасяла информация по аферата „Топлофикация” обвини директора на националното следствие Ангел Александров, че й е оказвал натиск да лобира за определени икономически интереси.

Тя отрече да е изнасяла информация в полза на шефа на фирма „Фронтиер” Красимир Георгиев.

Следователката Таня Шарланджиева заяви, че директорът на Националната следствена служба Ангел Александров е оказал натиск върху нея тя да лобира пред Корнелия Нинова –заместник-министър на икономиката и енергетиката за определени икономически интереси. Следоватлката подчерта, че с Нинова са приятелки от над 12 години, когато са работили заедно в столичното следствие.

Чрез приятелството между двете Ангел Александров се е опитвал да получи уличаващи доказателства срещу Христо Лачев – шеф на „Булгартабак”.

Директорът на Националната следствена служба се е опитал да лобира и в комисията по хазарта. От там е трябвало да мине доставка на ротативки от чужбина, която не се е осъществила. Ангел Александров е поискал от Шарланджиева съдействие и във връзка с интереси да се разблокират средства от Държавния резерв в полза на следствената служба.

Следвотелката заяви, че не е имала нерегламентирани отношения със свидетеля по делото „Топлофикация” Красимир Георгиев. Тя обаче заяви, че Ангел Александров е диктувал темпото по разследването на аферата „Топлофикация”, но не в полза на съдебното производство.