Семейство сводници иска да лежи във френски затвор
Семейство сводници иска да лежи във френски затвор / netinfo

Варненско семейство, осъдено задочно във Франция за трафик на жени от Източна Европа, склонявани към проституция, пожелаха доброволно да бъдат предадени на френските власти, съобщиха от пресслужбата на Варненския окръжен съд. Екстрадицията им се иска във връзка с 10-годишните присъди, издадени и за двамата от съда в Орлеан.

Хасан и Зина Зампир бяха задържани във Варна на 17 юли тази година. Те са били уличени от множество турски и български граждани и от проститутки като организатори, а Хасан и като основна фигура в мрежа за проституция на жени, експлоатирани предимно във френските градове Орлеан, Блоа, Тур, Лион и Мец. Престъплението било извършено в периода януари - август 2001 година. Престъпното сдружение е имало за цел да набира проститутки от Източна Европа и най-вече от България, а Зина и да ги пази. Семейството, което си е служило с принуда, насилие и измама спрямо жените е получавало приходи от тях чрез Western Union.

Още през 2004 година семейство Зампир са били известени за воденото срещу тях разследване от френските власти. В началото на тази година те са получили призовки да се явят на дело през юни в Окръжния съд в Орлеан, но и двамата имали здравословни проблеми и изпратили във Франция болнични листи. Освен 10 годишни, те имат наложени и глоби от по 30 000 евро.

Други новини от Варна