/ БГНЕС
Това заяви на брифинг директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев
Около 12 хиляди лева са отнети при обира на банката в София. Имаме описание на извършителя. От огледа допълнително е установено, че в клона на банката няма обособено касово помещение. Парите са били на работния плот и са отнети от неизвестния извършител. Това заяви на брифинг директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.
 
 
Брифинг в МВР

НА ЖИВО: Брифинг в МВР за обира на банка в София. Подробности четете тук: https://bit.ly/3bz4J5S

Публикувахте от Новините на NOVA в Сряда, 12 февруари 2020 г.

"Извършителят все още се издирва. Няма връзка между двата извършени обира в столицата. От анализа на информацията и на събраните доказателства можем да предположим, че става въпрос за едно и също лице, но няма връзка между двата обира", добави той.

 Нов обир на банка в София, задигнаха 11 000 лева

"Всяка банка има собствена политика. Всеки клон може да бъде категоризиран по три различни начина според сумите, с които оперира. Такива нападения имат сериозен обществен отзвук. Ние сме силно мотивирани да преустановим този вид престъпления и да разкрием извършителите. Издирваме очевидци и свидетели. Продължаваме работа. Имаме доста добро видеонаблюдение на някои от инцидентите", заяви директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски.

Прокуратурата ще даде повече информация за задържаните двама полицаи в четвъртък. Хаджиев потвърди, че те са заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР.