Най-вероятно няма да имаме бюджет за 2022 г. Това означава, че честно трябва да кажем на българските пенсионери, че ще получат увеличение само за шест дни. Защото вероятно след това ще влезе в изпълнение бюджетът от 2021 г.. Това заяви бившият социален министър и депутат от ГЕРБ Деница Сачева пред NOVA.

Според нея, че през цялото време са защитавали тезата, че трябва да има антикризисни мерки, а актуализацията да не се ползва като предизборен инструмент.

Каримански от фейсбука на Слави Трифонов: ГЕРБ, ДПС и БСП купуват гласовете ви, предлагайки по 120 лв. добавка за възрастните хора

„Колкото повече се опитваме да измислим нещо, което е безпринципно, толкова повече ще се затъва в ситуация, в която българските пенсионери ще бъдат заложници на опита актуализацията да бъде предизборен инструмент, а не антикризисна мярка”, каза още Сачева.

„Относно пенсиите - нямаше необходимост в момента служебното правителство, което не е избрано от никого и не е овластено с вот на народа, да предлага, каквито и да е промени в пенсионния модел”, категоричен е депутатът от ГЕРБ-СДС. От коалицията ще подкрепят от 1 октомври да има увеличение на пенсиите, заедно с добавката и с преизчисляването.
NOVA