Разпитаха свидетелите по делото за убийството на Радостина
Разпитаха свидетелите по делото за убийството на Радостина / снимка: DarikNews

Разпитите на свидетелите по делото за убийството на Радостина Евтимова приключиха. Последните, които дадоха показания пред Варненския окръжен съд, бяха състудентът на жертвата и на единствения подсъдим Георги Цветанов - Параскевас, както и Симеон - братът на приятеля на убитата.

Минути преди да бъде открито тялото на жертвата Симеон е ходил до апартамента на ул."Мир", където е извършено престъплението. Той е бил помолен от брат си Петър да провери дали Радостина е там, тъй като цял ден на 6 март тя не отговаряла на обажданията му. Симеон отишъл до жилището с такси веднага след последния учебен час, който свършил в 18:30 часа. Входната врата на блока отворил с код, който брат му му казал по телефона. Симеон почукал на вратата на апартамента и си тръгнал, след като никой не му отворил. Той не е правил опити да влезе в жилището, защото нямал ключове за него. Според показанията на сестрата на Радостина, която заедно със своя приятелка е открила трупа около 19 часа, входната врата на апартамента е била отключена.

Обвиняемият Георги Цветанов е правил опити да ухажва Радостина. За тях той признал на Параскевас. Според неговите показания подсъдимият му е казал, че „веднъж се е пробвал, но тя го е отблъснала". В часовете преди убийството Параскевас е бил заедно с Георги и жертвата в дискотеката, където празнувала групата им от университета. Той обаче не можа да си спомни нищо по-особено от въпросната вечер, освен че обвиняемият му предложил да купят заедно бутилка водка. Парскевас отказал, защото щял да си тръгва рано. Според показанията му подсъдимият е пушел трева, за което сам се хвалел. Парскевас описа Радостина като сериозна, талантлива и услужлива колежка, а Георги - като прям, лесно избухлив, с чувство за хумор и остър ум.

Ножът и отвертката, с които са нанесени прорезните и прободни рани по тялото на Радостина, са били в апартамента, заяви пред съда нейният приятел Петър. Ножът е бил част от подарен им комплект, който е стоял в шкаф в кухнята. Останалите ножове Петър изхвърлил преди няколко месеца. Отвертката е била в чекмедже в спалнята.

Следващото заседание на съда е насрочено за 22 февруари 2010 г. Тогава ще бъдат представени назначените от съда експертизи.

Трупът на 21-годишната студентка бе открит в дома на приятеля й на 6 март тази година. Роди, както я наричат близките й, е била пребита и наръгна над 50 пъти с нож.