Валери Жаблянов Красимир Янков
Валери Жаблянов Красимир Янков
53% са гласували за Корнелия Нинова за лидер на БСП, което значи, че тя не успя да консолидира партията, каза пред БНТ депутатът от "БСП за България" Красимир Янков, който демонстративно се оттегли от борбата за поста заедно със съпартийците си Валери Жаблянов и Георги Тодоров.

С изнесените данни той опроверга обявените пред медиите официални данни за 81,5% гласували за Нинова, които оповести Емил Войнов, председател на Централната комисия за вътрешнопартийния избор на председател в БСП.

Михаил Миков: В БСП се готвят за нощта на дългите ножове

"Преди 4 години Корнелия Нинова беше пак избрана с 53%. БСП е дисциплинирана партия, аз очаквах, че при едни нормални избори, които са гарантирано честни, не са опорочени, да участват всички членове на партията, за които има списъци", категоричен бе Янков.
По думите му голяма част от членовете на партията са отказали да участват в избора на председател на БСП.

Димитър Данчев: Обидно е някой да твърди, че изборите в БСП са манипулирани

"Ние с Валери Жаблянов призовахме тези, които са готови да ни подкрепят, да не участват в избора, защото се оказа, че няма да бъде отчетен по начина, по който се прави", каза депутатът.

Асланов: Няма да гласувам за лидер на БСП, това е фарс (АУДИО)

Според него на изборите за лидер на БСП има много сигнали и жалби и начинът, по който е протекла кампанията и ясно са показали "какво се цели".

"Затова и се оттеглихме от кампанията с Валери Жаблянов и Георги Тодоров. Останаха да се борят за гласовете на членовете на партията председател и заместник-председател - Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Те си остават екип, ето, и в момента Корнелия Нинова е председател, а заместникът й се казва Кирил Добрев - продължава, и междувременно през цялата кампания по този начин се подхождаше", продължи Янков.

По думите му по време на кампанията от обкръжението на Нинова обяснявали на хората за разговори или възможност как с коалиция с ДБ, със Слави Трифонов „и с кой ли не БСП идва на власт“. „Но ако БСП ще идва на власт безпринципно, това е голям проблем“, предупреди социалистът.