Соцлидерката не коментира изборните нарушения, замълча кого ще покани в Изпълнителното бюро
БСП направи показно как се правят избори в над 1000 секции - без опашки, без чували, похвали се преизбраната лидерка на партията Корнелия Нинова. И подмина без коментар подадените жалби и сигнали за нарушение на изборните правила, злоупотребите от страна на нейни застъпници и разнасянето на кашони по къщите, които трябваше да играят ролята на изборни урни.

"Направихме радикална историческа промяна в БСП и я направиха необратима. Но сега ни предстои много по-голямата задача, да направим промяната в България необратима. Знам, че можем заедно и вярвам, че това ще стане съвсем скоро.", обобщи резултата от вота преизбраната водачка на столетницата.

"Членовете на партията доказаха, че БСП е най-демократичната европейска лява партия, отбеляза Нинова.

Добрев напомни на Нинова: Врагът не е в БСП, а в Министерския съвет (ВИДЕО)

"Партията е консолидирана и единна. Всички внушения, че БСП се разцепва, приключиха вчера. Партията доказа, че е в кондиция", категорична е Нинова, след като нейни съпартийци констатираха точно обратното - че БСП е по-разделена от всякога.
 
Резултата от над 80% за себе си тя разтълкува, че й "дава легитимност и одобрение на това, което направихме досега, и желание да го продължим".

Красимир Янков: Екипът на Нинова е искал списъци от ГРАО и Гранична полиция

"Прекланям се пред морала и силата на българските социалисти. Благодаря ви за уникалната емоция, която преживяхме заедно. Вие направихте промяната в БСП необратима", обърна се тя към избирателите си - половината членове на партията.

Нинова не пожела да отговори дали ще покани в новото Изпълнително бюро някои от досегашните си конкуренти в състезанието за партийния пост, като, например, Кирил Добрев, който е член на ръководството и неин заместник.

Михаил Миков: В БСП се готвят за нощта на дългите ножове

Соцлидерката се оправда, че още е рано, защото на 26 септември предстои конгрес след две седмици, който ще трябва да избере новия Национален съвет.

"И едва тогава, от тези нови членове на НС, аз мога по устав да предложа Изпълнително бюро", коментира Нинова. Отношенията с останалите кандидати били нормални, добави още тя. Нинова поздрави и останалите участници в кампанията. "Уважавам всяко различно мнение, но да уважаваме и това на мнозинството", каза Нинова.

Нинова е получила 81.5 % от гласовете на социалистите

Все пак тя обеща да има поне един пленум със състава на стария Национален съвет, след като два поредни опита такъв да се проведе бе бламиран от нея.