Окончателните изборни резултати ще станат ясни утре
"Корнелия Нинова е получила 81.5 % от гласовете на социалистите на вътрешнопартийния избор". Това каза председателят на Централната комисия за вътрешнопартийния избор на председател в БСП Емил Войнов .пред медиите.

Шефът на червената ЦИК: Има постъпили жалби за вота

Той поясни, че за нея са гласували 43 228 социалисти.

Кирил Добрев е получил 7914 гласа, или 14.9 % от гласовете на партията, Красимир Янков е получил 1118 ласа, или 2.1 % от гласовете. За Жаблянов са гласували 1.4 % от социалистите.

БГНЕС

„Вече са въведени резултатите от всички електронни таблици. Няколко пъти казах, че трикратно ще бъдат въвеждани. Сега само първото въвеждане е направено. Мога да ви кажа какви са резултатите“, каза още Войнов.

Предварителни резултати: Нинова остава лидер на БСП

Той посочи, че избирателите по списък са 80 236. „Това е числото, което всички медии чакаха. Вчера ви казах 80 901, това бяха списъците, които ние получихме от общинските и районните комисии, но казах, ме към изборния ден да заличат всички починали и напуснали в изборния ден.

"Гласувалите са 53 807 социалисти или 67.1 процента избирателна активност. Действителните са 53 019“, допълни председателят на комисията. 

Председателят на Централната комисия за провеждане на избора за председател каза, че изборът за председател е бил честен и прозрачен за медиите. "Окончателните изборни резултати ще станат ясни утре. Всички жалби и сигнали са несъществени и не влияят на крайния изборен резултат", каза Войнов.