/ DarikNews.bg
Лидерката на БСП Корнелия Нинова призова социалистите да гласуват спокойно и мъдро, а прекият избор за нов председател сравни с историческа битка.

DarikNews.bg

DarikNews.bg

Нинова, която е кандидат за втори мандат, пусна своя глас в урната в червената структура в столичния район "Оборище". Тя припомни, че социалистите за първи път гласуват пряко за избор на председател на партията.

DarikNews.bg

DarikNews.bg

"На този ден преди много години се е случило едно много важно за историята събитие - битката при Маратон на 12 септември 490 г. пр. Хр., когато гърците побеждават персийците. И политиката е маратонско бягане и иска постоянство и издръжливост.

DarikNews.bg

DarikNews.bg

В последните 4 г. ние бяхме постоянни в битката срещу мафията, издържахме всички удари и е време да обявим финала и победата, направи паралел Нинова. По думите й, от изборите сега зависи не само съдбата на БСП, но и на България.

DarikNews.bg

DarikNews.bg

"Гласувах и да сложим край на порочния модел на България", каза Нинова.

По повод критиките, че дори в деня на вота никой не казва колко точно са членовете на БСП, тя напомни, че общинските структури правят списъците, които са при тях, и те знаят колко са социалистите.

DarikNews.bg

DarikNews.bg

Намирам всяко обвинение в този смисъл за обидно към членовете на партията, отсече Нинова. Според нея избирателната активност ще е висока, защото от срещите в страната се видяло, че хората искат пряк избор.