/ DarikNews.bg
Екипът на кандидата за лидер на соцпартията вече е пуснал жалби за нарушения
“Гласувах за силна и единна БСП. Гласувах БСП отново да е победител, така че хиляди да се гордеят с нея”. Това зави кандидатът за председател на партията Кирил Добрев, след като гласува в партийния клуб в Нови Искър.

“В цялата си кампания заложих на идеите и визията си за БСП, на всичко онова, което според мен трябва да бъде партията”, каза още той.

 

Кирил Добрев БСП избори
DarikNews.bg

Кирил Добрев БСП избори
DarikNews.bg

Кирил Добрев БСП избори
DarikNews.bg



Добрев коментира и продължаващата неяснота колко точно са социалистите, имащи право на глас днес. “Прилича ми като в казармата, когато получавах команди да копаят от оградата до обяд. В случая ние гласуваме от сутринта, докато изберем председател”, обясни Добрев.

Той допълни, че от екипа му вече са изпратили жалби за нередности
.

“Има рекордьори - от 7.00ч до 7.22 на едно място са гласували 30 човека, това значи, че за около 40 секунди всеки е гласувал, попълнил е ЕГН-то си, подписал се е и е излязъл. В общи линии, усвоихме всички практики, които нарушават изборния процес. Рекорд за Гинес ще има и при подвижните секции на някои места, където една кола трябва да обиколи 418 адреса, както е във Варна”, прогнозира кандидатът за лидер на социалистическата партия.

Валят жалби за нарушения и агитация в полза на Нинова

По-рано стана ясно, че в една от кюстендилските секции агитационни материали в полза на Корнелия Нинова са били поставени досами урната за гласуване. Застъпникът на Добрев вече депозира жалба за нарушение на изборните правила.