/ Прокуратура
Високотехнологична лаборатория за отглеждане и обработка на марихуана е разкрита днес при полицейска акция на служители на ОД на МВР-Пазарджик, преминала под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пазарджик и надзора на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Прокуратура

Това съобщиха на брифинг Тодор Деянов, апелативен прокурор на Пловдив и старши комисар Ивайло Тишев, директор на ОД на МВР. Нарколабораторията се намира в бивш производствен цех в промишлената зона на село Калугерово.

При полицейската акция на първия етаж на сградата е била открита „ферма“ с устройства за добив на криптовалута, а впоследствие и таен вход, замаскиран като врата - закачалка, който водел към таванското помещение.

Прокуратура


Там е била намерена изключително добре оборудвана в технологично отношение наркооранжерия за отглеждане на канабис и последваща обработка на вече готовия продукт.

Разкриха две нарколаборатории в Ловешко (СНИМКИ/ВИДЕО)

Обособени били помещения за пикиране на разсада, за отглеждане на растения в начален етап и в напреднал етап на развитие.

Прокуратура

Всичко било оборудвано със системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, осветление, платформи за сушене, течни торове, саксии и инструменти за обработка. Общото количество на откритите растения в начален и напреднал стадии на развитие, е близо 1200 броя.

В една от стаите са намерени чували с 32 кг суха листна маса от глави и съцветия, които били подготвени за дистрибуция. За срок от 24 часа е задържан мъж на 24 г.

Прокуратура

Установено е, че той е управител на фирмата, която е наемател на помещенията в базата. Според разследващите, изградената „ферма“ за добив на криптовалута е служила като параван за истинската дейност, свързана с отглеждане и обработка на дрога.

По случая в Окръжна прокуратура-Пазарджик, е образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение и производство, както и за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа.

Той ще бъде привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването и в момента продължават.